Ontwerp • School jaarboek JenaplanSchool Gorinchem voor schooljaar 2019-2020

Opdrachtgever: Jenaplanschool Gorkum, Gorinchem.

 

Doelstelling voor het jaarboek JenaplanSchool Gorkum:

Conceptbewaking, opmaak en productiebegeleiding van het jaarlijks terugkerende bewaarboek voor de leerlingen, ouders en docenten van de Jenaplanschool Gorkum. Deze editie vanzelfsprekend voorzien van een set aanvullende coronaspecial pagina’s met de diverse ondernomen acties om de onderlinge samenhang tussen de leerlingen en docenten te (blijven) versterken.

 

Uitwerking van het school jaarboek Jenaplan School Gorkum:

Door het gehele schooljaar zijn een grote hoeveelheid beeld- en tekstmateriaal verzameld van de diverse inspanningen van de basisschoolleerlingen van het Jenaplan. Tegen het einde van het school 2019-2020 is er wederom een rijke bibliotheek gevuld met foto’s en anekdotes over de verschillende uitjes, presentaties en special events. Met natuurlijk een toevoeging van de vorderingen en veranderingen van docenten uiteenlopend van jubileums tot dienstverbanden. De verschillende gecombineerde groepen komen allemaal aan bod op hun eigen, dubbele, pagina. Leerlingnamen, specifieke docenten voor het betreffende schooljaar worden gecombineerd met de diverse aangeleverde foto’s. De complete inhoud voor het jaarboek wordt vergaard en uitgezocht door het (school-)redactieteam. Op basis hiervan wordt het bewaarboek opgemaakt in de groene Jenaplanschool Gorkumstijl met, vanwege de wereldwijde impact, een gele special specifiek voor de Covid-19 acties opgezet door de Jenaplan docenten. Voor deze zevende editie is het ontwerp al eens eerder gemaakt, dus gaat het om een grote hoeveelheid opmaakwerk van de verschillende pagina’s. Al het beeldmateriaal, de opsomming van de leerlingen in de klas en een kort woordje van de docenten krijgt zijn vaste plek binnen de Jenaplan-huisstijl. Het consequente toepassen zorgt weer voor merkherkenning en -versterking. Overzichtelijk, niet te strak, speels en een beetje eigenwijs. Na de opmaak, check, dubbelcheck en goedkeuring wordt het geheel, in overleg met de drukker, productie klaargemaakt. Beelden zijn op resolutie en kleurprofiel nagekeken om de kwaliteit en het uiterlijk van het uiteindelijke product nog beter te kunnen sturen. Om een jaarboek te maken waar men trots op is. En bewaard om na vele jaren nogmaals in te kijken.

 
Ook interesse in een jaarboek voor jouw school of vereniging? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Met een lekker kopje koffie of thee.