Ontwerp • beeldconcept tegels Gasthuisdoorgang Gorinchem Katrien Koppers Architectuur

ontwerp-beeldconcept-gasthuisdoorgang-gorinchem-katrien-koppers-architectuur-the-Sane-Spot-Designstudio

Opdrachtgever: Katrien Koppers Architectuur, Gorinchem

 

Doelstelling bij beeldconcept tegels Gasthuisdoorgang Gorinchem:

Middels de cocreatie een concept ontwikkelen voor het nieuwe uiterlijk van de Gasthuisgang te Gorinchem.
 

Uitwerking bij de ontwikkeling van het beeldconcept voor de tegels in de Gasthuisgang te Gorinchem:

Door uitgebreid overleg met Katrien Koppers Architectuur over de wensen en eisen qua visuele invulling van de historische doorgang van de Hoogstraat en Achter de kerk in Gorinchem is er mooie grafische uitvoering gemaakt. Met het historische fundament in het achterhoofd zijn speciale tableaus ontwikkeld van verschillende gasthuis gerelateerde onderwerpen. Ziekengasthuis, zusterhuis, arm- en weeshuis, burgerweeshuis, oude vrouwenhuis of pesthuis zijn een paar van de onderwerpen op de gebruikte afbeeldingen. Allen met een relatie tot de stad Gorinchem. Of er in. Door alle gebruikte afbeeldingen op eenzelfde manier in zwart-wit om te zetten is een beeldstijl te handhaven. Wat een rustig(-er) kijkbeeld geeft.
De andere zijde van de doorgang moest duidelijk de link leggen naar de oude automatiek, die jaren geleden op die plaats heeft gehangen. Om het toenmalige publiek te voorzien van een smakelijke ‘vette’ versnapering. Met een oude lijntekening, als basis, is daarom een deels gevulde automatiek ontwikkeld. Ook weer voorzien van historische afbeeldingen. Om die honger naar vroeger te stillen. Een gedateerd lettertypegebruik, een leuk spel met geel gekleurde tegels en op deze plaats kleuren en zwart-wit afbeeldingen geeft deze wand meer dynamiek.
 
Toe aan de verfrissing van de uitstraling van dat donkere hoekje in het bedrijfspand? Of upgrade van die saaie doorgang. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Met een lekker kopje koffie of thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *