Ontwerp • Poster en advertentie aankondiging inloopochtend basisscholen Gorinchem-Oost en buitenschoolse opvang SKG

Opdrachtgever: Jenaplanschool Gorkum, Nederland.

 

Doelstelling voor aanpassing opmaak aankondigingsposter en advertentie open ochtend voor basisscholen Gorinchem-Oost en SKG:

Aankondiging van de komende inloopochtend bij diverse basisscholen in Gorinchem-Oost en de buitenschoolse opvang SKG aanpassen, zodat deze voor een nieuwe editie gebruikt kan worden. De basis is het bestaande ontwerp gemaakt door the Sane Spot Designstudio.

 

Uitwerking van aanpassing bestaande aankondigingsadvertentie en poster voor de open ochtend:

Met het bestaande ontwerp als basis zijn kleine tekstuele aanpassingen doorgevoerd om de poster en bijpassende advertentie weer up-to-date te maken. Bij het oorspronkelijke ontwerp is gekozen voor een neutrale stijl voor de uitnodiging zelf. En gelijk verdeelde ruimte onderaan voor merkspecifieke boodschappen. Deze boodschappen zijn in grote lijnen wel vastgelegd in hoeveelheid tekst en afbeeldingen. Elke school of opvang heeft tenslotte evenveel ruimte en er moet daarbij rekening gehouden worden met de schaalbaarheid. Met bijbehorende leesbaarheid van de boodschap. Omdat de bijpassende advertentie in eenzelfde stijl ontworpen is. De Graaf Reinald School, Jenaplanschool Gorkum, Openbare basisschool De Merwedonk, Christelijke basisschool De Regenboog, Junior College en de Stichting Kindercentra Gorinchem maken daarbij zelf de keuze voor hun specifieke inhoud. De ouders uiteindelijk voor de school van hun kinderen. De schaartjes bij de individuele scholen benadrukt de keuzemogelijkheid. Door de digitale bestanden ook in een klein bestandsformaat aan te bieden, kunnen de diverse deelnemers deze vervolgens weer gemakkelijk versturen in een mailing. Of plaatsen op socialmedia en website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *