Ontwerp • poster en A5 flyer week sociale veiligheid voor Jenaplanschool Gorkum

Opdrachtgever: Jenaplanschool Gorkum Gorinchem.

Doelstelling ontwerp diverse middelen anti pestcampagne Jenaplanschool Gorinchem:

Grafisch ontwerp voor week van de sociale veiligheid van JenaplanSchool Gorkum, dat door schalen in diverse formaten toepasbaar is. Om dagelijks in de tassen van de kinderen te verdwijnen en aan te kondigen op en naast toegangsdeuren. Een schaalbaar ontwerp is daarbij wenselijk om kosten te besparen. En herkenbaar te zijn.

Uitwerking ontwerp diverse middelen anti pestcampagne Jenaplanschool Gorinchem:

Met de ludieke illustraties van de Jenaplanschool Gorkum, het logo, de aftiteling met adres en haar specifieke groene kleur in de basis is een nieuw ontwerp neergezet. Door een meer open en heldere opmaak, zonder te zakelijk te worden, is een gemakkelijk schaalbaar ontwerp opgezet. Nieuwe lettertypes voor quotes, koppen en bodyteksten vertellen de boodschap helderder met de doelgroep van ouders en kinderen in het achterhoofd. De oude kernwaarden zijn herschreven in een nieuwe meer pro-actieve stijl om de lezer meer te activeren. Door de quotes hardop te lezen, hoort men zichzelf de losse waarden uitspreken alsof ze vanuit hen zelf komen. Alle vijf de waardes kregen voor het ontwerp een eigen illustratie mee, om geen eigen portretten te hoeven gebruiken in de communicatie. Ik behandel jou altijd met respect! Ik luister eerst voordat ik iets zeg of doe! Jij en ik zijn verschillend en dat is oké! Ik ben zuinig op alle spullen die ik mag gebruiken! Pesten? Natuurlijk doe ik daar niet aan mee! Kan door iedereen uitgesproken worden. Het beeldmateriaal zou anders ook gedateerd raken wanneer de kinderen van school zijn. Laat staan dat een associatie met de kernwaarde een verkeerd beeld van de geportretteerde kan geven. Wat in een week over sociale veiligheid niet wenselijk is. Het ontwerp met de teksten is vertaald naar een A5-formaat aankondigingsflyer en een A3 formaat poster. Beiden met een enkelzijdige bedrukking om ook hierin kosten te besparen. Natuurlijk door regionale producenten gedrukt om ook de lokale ondernemers te blijven steunen. Het ontwerp is vanzelfsprekend ook als digitaal bestand bij de communicatie commissie van de school aangeleverd voor toepassing op de sociale media.

Benieuwd hoe we de anti-pest campagne van jouw school een uniform gezicht geven en daardoor meer draagkracht creëren bij de doelgroep? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Met een lekker kopje koffie of thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *