Ontwerp • wedstrijdprijzen interne wedstrijden 2019 Selecta/Shell

 

Opdrachtgever: Selecta, Utrecht.

 

Doelstelling bij de ontwikkeling van wedstrijdprijzen voor Selecta/Shell:

Ontwikkeling en productie van een tweetal wedstrijdprijzen voor interne baristakampioenschappen van Selecta/Shell. Een bokaal moet ingezet kunnen worden als wisseltrofee voor de komende drie jaar en de ander als enkele wedstrijdprijs voor het huidige jaar. De prijzen moeten wel hun onderlinge verbinding tonen.
 

Uitwerking voor de nieuwe bokalen voor de interne baristawedstrijden van Selecta/Shell:

Net als voorgaande ontwerp sessies voor diverse andere wedstrijdprijzen en bokalen is gestart met het uitvragen van de wensen en eisen achter de wedstrijden. En daarmee de vereiste ingrediënten van het tweetal nieuwe wedstrijdbokalen. Binnen de nadruk op het vakgebied van hospitality in de diverse shops en restaurants bij brandstofleverancier Shell is de meest prominente wens eentje van koffie. Ook daar weer een vloeistof die de interne motor op gang houdt. Vanzelfsprekend overstijgt goede hospitality de drank koffie alleen. Het is een van de mogelijkheden, die een barista heeft om zijn consument een positieve customer journey van een merk mee te geven. In een kortstondig contactmoment. Gewenste transparantie in dienstverlening en producten van een goede koffiegastheer vormen de afgelopen jaren steeds meer de basis voor het baristavak. De focus op alleen koffie, van deze interne wedstrijd, stimuleert werknemers van Deli2Go binnen de kaders van een standaard Selecta koffiemelange, de melk van een vaste leverancier en uniforme espressomachines een nieuw visueel aantrekkelijk eigen recept te ontwikkelen. En te presenteren aan een professionele jury van koffieprofessionals. Het investeren in kennis en onderlinge verbinding tussen personeel is voor elke werknemer aantrekkelijk. De link van een natuurlijk product met consistente en uniforme bereiding kan daardoor snel gemaakt worden, waarmee de kern van brandstof geraakt wordt. Een natuurproduct dat industrieel verwerkt wordt tot een ‘consumeerbare’ vloeistof. Visueel moet er dus een combinatie gemaakt worden tussen transparante, natuurlijke en industrieel vervaardigde onderdelen. Water, brandstof, koffiestruik, koffieboon en Shell beeldmerk zijn samengebracht in houten voet met twee contour gesneden vormen. In twee uitvoeringen; per editie en als wisseltrofee. Om trots in de betreffende vestiging te worden getoond.
 
Ook benieuwd hoe uw wedstrijdprijzen er nog-meer-eigen uit kunnen zien? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Met een lekker kopje koffie of thee.