Grafisch ontwerp • leaflet EMRA-box voor Energievolutie Gorinchem

Opdrachtgever: Energievolutie Gorinchem.

 

Doelstelling ontwerp hand-out EMRA-box Energievolutie:

Ontwikkeling van een leaflet ter introductie van de compacte EMRA-box in combinatie met het Energie Monitoring Systeem van Energievolutie. De nieuwe manier van meten, verzamelen en overzichtelijk leesbaar presenteren van energiestromen binnen wooncomplexen. Door de koppeling van diverse draadloze energiemeters aan de centrale Energie Monitoring Registratie en Analyse box met de bijbehorende website kunnen woningbouwverenigingen, vastgoedbezitter en wooncomplexeigenaren een passende SLA-rapportage krijgen. Om op basis van gemeten data gefundeerd aanpassingen aan elektrische en gasinstallaties door te voeren voor een optimaler gebruik van energie.
 

Uitwerking nieuw dubbelzijdig leaflet EMRA-box Energievolutie:

Met de informatie vanaf de website energievolutie.nl en de extra inhoud vanuit een aantal brainstormsessies is gestart met een debriefing naar Energievolutie. Om gefundeerd beeldmateriaal te vinden, doelmatig te kunnen ontwerpen en de externe tekstschrijver helder aan te sturen. Op basis van deze terugkoppeling is een eerste schets gemaakt om ook hoeveelheden tekst, soorten afbeeldingen en mogelijke illustraties inzichtelijk te maken. Na de goedkeuring is binnen de huisstijlkleuren van het logo een serie illustraties ontwikkeld voor de duiding van de stappen van het complete systeem. Van registreren, analyseren naar inzichtelijk rapporteren. Aangevuld met de verschillende iconen voor elektrische en gasinstallaties, luchtvochtigheid, binnentemperatuur en CO2-uitstoot. Bruikbaar in het leaflet, maar ook in verdere vertalingen op de website. Met voor elke groep een aparte kleurschakering om visueel het overzicht te versterken. Ook in de opmaak van het leaflet zelf zijn de diverse huisstijlkleuren verwerkt om informatie te clusteren. En makkelijker leesbaar te presenteren aan de doelgroep. Het rechthoekige formaat en de vierkante verhoudingen maken de flyer opvallend. Zeker op het einde van de dag van bedrijfsbeurzen en klantencontactmomenten maakt deze uitvoering, onderin een tas, zijn verschil.

Benieuwd hoe we jouw complexe koppeling tussen een draadloos meetsysteem en de verzamelunit met bijpassende website uitleggen aan jullie doelgroep? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Met een lekker kopje koffie of thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *