Ontwerp • factsheets Melkveehouder Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Opdrachtgever: Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, Utrecht.

 

Doelstelling bij ontwerp factsheets van de melkveehouder voor Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland:

Binnen de strikte richtlijnen van het RVO een viertal factsheets voor de melkveehouderij ontwerpen en opmaken. Het huisstijlhandboek bepaalt daarbij een groot gedeelte van het uiterlijk. Middels beeldgebruik en opmaak moeten aantrekkelijk leesbare documenten voor de branche worden ontwikkeld. Voor offline en online gebruik.
 

Uitwerking van grafische vormgeving meerpagina factsheets voor Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland:

Met de bodyteksten, tussenkoppen, koppen, introteksten en quotes strak passend geschreven door een PR- en tekstbureau is het zaak deze netjes in het stramien te gieten van het RVO. Voor het vasthouden van de bekende bedrijfsidentiteit. In nauwe samenwerking is gekeken waar het simpele opmaakwerk met slim en doordacht grafisch ontwerpwerk een ruimte krijgt om groter te groeien. En mede aan het merk van het RVO te bouwen. De basis van de pagina’s is volgens het brandmanual, maar wordt op diverse plekken passend gemaakt op de hoeveelheden aangeleverde tekst. Zo in elkaar gezet om niet overvol te lijken en om uit te dagen tot lezen. Natuurlijk slim gepositioneerd om aansluiting te maken met de bijpassende fotografie. Vanwege een gewenste besparing op de fotografiekosten is gekozen voor toepassing van stockbeelden. Het vinden van een vaste en herkenbare stijl fotografie binnen een grote poel van afbeeldingen is daarbij altijd een grote uitdaging. Beeldredactie, als deze, kan een tijdrovende klus zijn. Laat staan dat het ‘ene shot uit die specifieke hoek’ vinden soms meer tijd kost, dan die bekende fotograaf aan het werk te zetten. Het is naar tevredenheid opgelost. Gelukkig zijn de diverse factsheets; Energie besparen door frequentieregeling op de vacuümpomp, Energie-efficiënte verlichting in melkveestallen, Het benutten van de warmte van uw koelmachine met een WarmteTerugWin (WTW) installatie, en Het voorkoelen van melk een mooi samenhangende serie geworden. Die ook los in te zetten is door het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 
Ook interesse in factsheets voor op uw corporate website in uw huisstijl? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Met een lekker kopje koffie of thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *