Ontwerp • Facebookheader en flyer deelname Duchenne Heroes Eric van der Laan van Cyclefix

Opdrachtgever: Eric van der Laan van Cyclefix, Harderwijk.

 

Doelstelling bij ontwerp Facebookheader en flyer deelname Duchenne Heroes:

Op korte termijn een flyer en een Facebook afbeelding ontwerpen om de persoonlijke actie van Eric van der Laan nader te verklaren. Hierbij is het van belang dat de nadruk ligt op de doelstelling achter de Duchenne Parent Project-actie, de mogelijkheden van bijdragen aan het persoonlijke sponsordoel, het persoonlijke sponsordoel zelf en de meewerkende partijen.
 

Uitwerking van ontwerp header Facebook en A5 flyer voor persoonlijke Duchenne-actie van Eric van der Laan:

Voor de vormgeving van beide middelen is gekeken naar de huisstijllettertypes en kleuren van Cyclefix. Een link naar Cyclefix is niet ongewoon te noemen. Het (eigen) bedrijf van Eric van der Laan is een groot sponsor van de persoonlijke tijd voor deze actie. Het onderhoud en de verkoop van elektrische bezorgfietsen zijn het grondvest van het bedrijf waardoor de invulling van de sponsoractie al ‘snel’ een richting heeft. Een betrokken opdrachtgever, in de vorm van Domino’s Amsterdam-Oost, maakt het verhaal compleet; Pizza’s bezorgen op de elektrische bezorgfiets. Alle inkomsten(inclusief fooi), die normaal naar de bezorger gaan, worden ingezet als sponsorgeld voor de ziekte Duchenne Spierdystrofie. Een ziekte die op dit moment nog niet te genezen of voorkomen is en waar een heleboel mensen nog aan sterven. De aangeleverde teksten zijn geknipt in onderdelen om de lezers de mogelijkheid te geven informatie te scannen. En snel te zien waarom zij die dag een nieuwe bezorger van hun pizza hebben of hoe en waarom zij mee moeten doen. De link naar de persoonlijke pagina bij Duchenne Heroes mag dan dus ook niet ontbreken. En moet zelfs extra opvallen.
Afbeeldingen van de bezorger zelf, de reguliere Duchenne inschrijfposter, het Duchenne Heroes logo en de sponsoren Cyclefix en Domino’s Amsterdam-Oost, geven met al hun verschillende kleuren altijd weer een uitdaging om samen een geheel mee te vormen. Daarmee nog een reden om de basis op te bouwen in een duidelijke (huis-)stijl; die van Cyclefix.
De opvolgende stap en vertaling is door deze opbouw nog logischer en herkenbaarder te maken. De Facebook-header is dan misschien iets uitgekleed, maar wel compleet te noemen. Aanvulling in de begeleidende tekst bij de plaatsing via het socialmedia kanaal maakt hem volledig.
 
Ook iets aan te kondigen? Neem gerust contact op voor de vormgeving van uw eigen actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *